/ ThinkStock/Getty Images
Микробус с българи се обърна в Сърбия, има пострадали
97143
Микробус с българи се обърна в Сърбия, има пострадали
  • Микробус с българи се обърна в Сърбия, има пострадали
Автобус с българи катастрофира в Сърбия. При инцидента няма загинали. Пострадали са 13 човека, които са откарани в болница. След прегледи в лечебно заведение остават трима души, съобщиха от Министерството на външните работи.
 
Към 9.15 ч в петък автобус с български туристи на бургаската фирма "Евелин-Р", пътуващ от Бургас за Босна и Херцеговина, се е обърнал на магистралата Ниш-Белград край селището Чуприя. По-сериозно пострадали са трима души, като нито един от тях не е с опасност за живота, съобщиха от Министерство на външните работи. Останалите са се разминали с охлузвания.
 
В автобуса са пътували 19 души - 17 пътници и двама шофьори, които са били от Бургас и Карнобат. Вследствие на инцидента са пострадали 13 от пътниците. Всички те са били приети в болницата в Чуприя и им е оказана медицинска помощ. След направени прегледи 10 от тях са изписани, а други трима остават в ортопедичното отделение на лечебното заведение.
 
Управителката на превозвача Евелина Пулева, която е пътувала в автобуса, каза пред Дарик, че вероятната причина за инцидента е, че шофьорът е изгубил контрол над превозното средство. Друг автобус на фирмата ще превози останалите 16 българи.

Българският посланик в Белград Радко Влайков е посетил нашите сънародници в болницата,  а консулът Георги Христов е в контакт с тях и с лекуващия ги екип.

Министерството на туризма е направило проверка на фирмата превозвач, чийто автобус се преобърна на автомагистрала Ниш-Белград, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. "Евелин Р" ЕООД е с адрес на дейност в Бургас, представлявана от Евелина Димитрова Пулева. Проверка на Министерството на туризма в Националния туристически регистър показва, че фирмата е лицензирана за туроператорска и турагентска дейност от юли 2006 г. и има валидна застраховка до 8 януари 2019 г.