коронавирус
коронавирус / iStock/Getty Images
Командването на контингента на САЩ в Южна Корея задължи военните, пристигащи в местните бази, да минават тест за обоняние, за да бъдат откривани заразените с новия коронавирус. За целта се използва оцет, чийто мирис или вкус според някои учени не може да бъдат усетени от инфектирани хора, съобщи днес южнокорейската агенция Йонхап, цитирана от ТАСС.

Само за денонощие: Броят на заразените с COVID-19 по света се увеличи с над 79 000 души

Тестовете за обоняние ще се правят на портала на военните бази Кемп Уокър, Кемп Карол и Кемп Хенри. Неуспелите безпогрешно да определят мириса на оцет ще бъдат насочвани за допълнителни изследвания.
 
Южна Корея удължава с още две седмици мерките за социална дистанция

По данни на Йонхап сред американските военнослужещи в Южна Корея досега са установени 19 случая на заразяване с новия вирус. С оглед на този факт и стремително нараствалия до момента брой на заболелите южнокорейци командващият местния контингент на САЩ Робърт Ейбрамс нареди да бъдат засилени проверките във военните обекти.

Към момента в Южна Корея са регистрирани 10 284 заразени с новата инфекция. През изтеклото денонощие са открити 47 нови случая - това е най-ниският показател от 29 февруари, когато разпространението на вируса в страната достигна своя пик.
БТА