29-годишният Крис съжалява горчиво за небрежното си отношение към опасността
29-годишният Крис съжалява горчиво за небрежното си отношение към опасността / IStock
Крис Грейли, 29-годишен здрав като бик британски турист, който се надсмивал над коронавируса и отхвърлял съществуването му, сега се страхува да не умре, след като се заразил в Тенерифе, съобщава „Сън“. Крис, считал себе си за „непобедим“, сега има затруднения с дишането и е на кислородна терапия в болницата.

Той се сблъскал с коронавируса, докато се наслаждавал на слънцето на Канарските острови. Тамошната идилия се превърнала за него в ад, след като първо загубил обонянието си и започнало да го тресе.

Сега мениджърът по продажби от Енкоутс, предградие на Манчестър, е закован на легло и диша само през кислородна маска.
 

И въпреки, че няма съпътстващи заболявания, в момента „непобедимият“ англичанин наистина се страхува дали ще „излезе от другия край“ на инфекцията.

Във видео послание в манчестърския в. „Ивнинг Нюз“, Крис, дишайки тежко, предупреждава младите хора, които пренебрегват правилата, да не допускат неговата грешка и да се отнесат сериозно към вируса.

„Хванах го в Тенерифе, не носех маска, мислейки се за непобедим. И си платих. Нямам други проблеми със здравето, не искам никой да допуска същата грешка, както аз“, призовава Крис от клиника в Уотфорд. „Сега съм в интензивното отделение, предстоят ми още лечебни процедури, без да съм сигурен дали ще изляза от другата страна.“

С пристигането в Англия нещата рязко се влошили за него и е диагностициран с коронавирус и остра пневмония.

В посланието на здравия като канара мъж се долавя и леко отчаяние: „Не мога да дишам, да ходя, да се движа – аз съм като зомби. Сега съм на 4 различни антибиотика, стероиди, кислород 24 часа, в ръката си имам повече дупки (от спринцовки), отколкото заклет наркоман“, продължава Крис.