/ БТА
Двадесет души са били ранени при сблъсък на влакове в египетската провинция Миня, при който два вагона са паднали в напоителен канал, съобщават египетските власти.

В изявление на Египетските национални железници (ENR) се казва, че инцидентът е станал, когато един влак се е сблъскал със задната част на друг, пътуващ от Асуан за Кайро в района между Абу Куркас и Миня. В резултат на удара два вагона от втория влак са дерайлирали и са паднали в канала Ибрахимия.

В отговор ENR изпрати аварийна техника и кранове на мястото на инцидента. Влакът е бил отделен от дерайлиралите вагони и е продължил пътуването си към Кайро, се посочва в изявлението, въпреки че не са предоставени допълнителни подробности.

Министерството на здравеопазването на Египет съобщи, че инцидентът е станал в неделя сутринта, което е предизвикало повишаване на медицинската готовност в близките болници. Двадесет и три линейки са изпратени на мястото на инцидента, а първоначалните прегледи показват, че нараняванията включват натъртвания, ожулвания и повърхностни рани. Не се съобщава за смъртни случаи, а лекарите все още правят оценка на ранените.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС