Трансферът на Георги Терзиев в Нюкасъл е договорен
Трансферът на Георги Терзиев в Нюкасъл е договорен / netinfo
Условията за преминаването на защитника Георги Терзиев от Нафтекс в английския елитен клуб Нюкасъл Юнайтед са договорени и оттук нататък единствено англичаните имат думата за подписването на договора, както и за статута на играча, заяви за БТА изпълнителният директор на клуба от Бургас Пламен Киряков.

Роденият през 1992-а година централен бранител от вчера тренира с първия отбор на свраките, а днес престоят му е отразен медиите в региона. В информациите се съобщава, че лично мениджърът Кевин Кийгън е поискал Терзиев да направи този втори пробен период след априлския.

"Терзиев няма професионален договор с нас, защото все още не е пълнолетен. Но има договор за обучение, както и задължението да сключи с Нафтекс първия си професионален договор. За преминаването му на "Сейнт Джеймсис Парк" британците ще ни платят компенсация", каза още Пламен Киряков и заяви, че има три варианта пред Терзиев.

Първият е Нюкасъл да откупи опцията за подписването на първи професионален договор и да го преотстъпи на Нафтекс. Вторият вариант е да го откупят и да го преотстъпят на друг европейски клуб. Третият вариант е Нюкасъл да се опита да го уреди за своята академия и да използва вратичките в закона за работа на чужденците като млад и перспективен състезател.

"Не искам да коментирам какъв е клубният бюджет, но сме напълно подсигурени и мога да кажа, че сме основни фаворити за 1-ото място в Източната Б група. Другите отбори напразно си харчат парите за селекция и лагери. Направихме две добри

продажби на Любомир Божинов и Любомир Любенов в Черноморец, освен това си взехме сума по договора на Йордан Господинов в Литекс, както и имаме спокойствието на нашите спонсори", каза още Пламен Киряков.

В момента Нафтекс е на лагер в Поморие и днес ще играе контрола с местния отбор. От 21-и до 31-и юли пък предстои следващият лагер на тима в Сливен.