Съдиите: Иван Леков урежда мачове от първенството
Съдиите: Иван Леков урежда мачове от първенството / netinfo
Заместник председателят на Държавната агенция за младежка и спорта Иван Леков е манипулирал мачове от българското първенство, разкриха елитните съдии, които решиха да кажат истината за българското съдийство.

Христо Ристосков, Димитър Димитров, Момчил Врайков и Красимир Йосифов гостуваха в сутрешния блок на bTV, в който направиха скандали разкрития около мафията в съдийството ни.

Ристосков разполага със запис, на който Иван Леков и председателят на съдийската комисия Борислав Александров опитват да уредят резултати от различни мачове.

Записът има видео и аудио и според съдиите с него вече е запознат и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Ристосков е готов да предостави записа и на прокуратурата, а след време смята да заведе дело за уронване на престижа си.

„С лицето Борислав Александров повече по никакъв начин не искам да разговарям. Във всичките разговори получавах само лъжа и пак лъжа”, заяви Ристосков.

„Той много добре знае, че съм съдия, на когото не може да мести главата, но се опита на няколко пъти. Аз знам, че от прокуратурата са се самосезирали за този случай. Аз имам семейство, за което трябва да се грижа. Дойде ми до гуша и следващата стъпка която ще направя е всички тези неща да са описани в едно експозе до УЕФА. Това е чисто футболен проблем”.

„Каквото притежавам вече съм го показвал на господин Михов, който като го видя получи сърцебиене”.

Бившият международен рефер Димитър Димитров разкри подробности около доказателството, с което разполагат съдиите:

„Налице са доказателствени материали аудио и видео, които ясно и категорично уличават председателят на комисията Борислав Александров, както и заместник- председателят на ДАМС Иван Леков. В тях се вижда, че те се опитват да манипулират мачове от българското съдийство”.

Ристосков разкри, че Леков го е изнудвал за пари, за да го издигне в по-горна група на УЕФА.

„Определям поведението на Боби Михайлов като крайно незаинтересовано. Слушал е записите, а се прави, че не е”.

„Ако открият и една керемида от моето имущество, придобито по нечестен начин, аз няма да бъда съдия”, допълни Ристосков, който уточни, че записът е от тази година.

„Имаме данни скандалът да надмине тези в Германия и Италия. Остава само държавата да подаде ръка”, обясни Каубоя.

Момчил Врайков и Красимир Йосифов дадоха примери за случаи, в които от тях е било искано да свирят даден мач за един от двата отбора. При отказ те са изваждани от нарядите.

„След като изпратя всички тези неща в УЕФА, ще заведа дело и в Германия или Австрия за уронване на моя престиж. Имам сериозни приятели, които вече разучават нещата”, призна Ристосков.