Шарапова преодоля и Янкович по пътя към титлата
Шарапова преодоля и Янкович по пътя към титлата / netinfo

Руският секссимвол Мария Шарапова е първата финалистка на Откритото първенство на Австралия по тенис. Хубавата Маша успя да преодолее сръбкинята Йелена Янкович с 2:0 сета и отново ще има шанса да спри за приза от първия за годината турнир от Големия шлем.

Миналата година рускинята стигна до последния мач в Мелбърн, но не успя да се справи с Серена Уилямс, която измъкна трофея. Американката обаче бе отстранена още на четвъртфиналите точно от Янкович, която не съумя да намери начин, по който да преодолее и Шарапова.

Само за 78 минути игра рускинята стигна до финала в Австралия след категоричното 6-3, 6-1. По този начин тя показа, че успехът й над първата ракета в света Жюстин Енен, както и страхотните й мачове преди това не са били плод на случайността, а на отличната форма, в която се намира в момента.

На финала поставената под номер пет в схемата на турнира ще се изправи срещу победителката от двубоя Ана Иванович – Даниела Хантухова.

Шарапова стартира мача със зашеметяваща игра, която обърка нейната противничка. Рускинята дръпна още в първия сет с 5:0 гейма, докато сръбкинята успее да преодолее стъписването си. Втората част отново започна по същия начин до 4:0, Янкович спечели следващия гейм, но силите й стигнаха до тук, за да може рускинята да триумфира след 6:1.

„Щастлива съм, че показах добър тенис и надявам се да го демонстрирам и в следващия мач”, каза след победата си Шарапова.