Рафа Надал отпадна от турнира в Рим
Рафа Надал отпадна от турнира в Рим / netinfo

Надеждите на Рафаел Надал да спечели за четвърти пореден път турнира Мастърс в Рим приключиха, след като световният номер 2 беше елиминиран от сънародника си Хуан Карлос Фереро след 5:7, 1:6.

Фереро, който е шампион от 2001-а година и непоставен в тазгодишното издание на турнира, ще срещне в третия кръг Станислас Вавринка (Швейцария), който победи 16-ия поставен Анди Мъри (Великобритания) с 6:2, 7:6 (5). Надал почиваше в първия кръг на турнира, а днес при 1:4 във втория сет беше пред отказване.

Той повика треньора си и обсъди с него идеята да напусне мача заради контузия, но в крайна сметка доигра срещата и загуби с 1:6. За Надал това е едва втора загуба в последните му 105 мача на червена настилка. "Болката не ми позволяваше да играя. Искам да поздравя Хуан Карлос.

Смятам, че това е много важна победа за него, защото той иска да играе на олимпийските игри в Пекин. Щастлив съм за него, защото е добър човек и отличен тенисист", каза Надал на пресконференцията след двубоя.

"Никога не съм печелил дори сет срещу Надал на клей. Затова съм много щастлив от днешната победа", каза път Хуан Карлос Фереро. Шампионът от Откритото първенство на Австралия и номер 3 в схемата Новак Джокович (Сърбия) се класира за третия кръг след успех над Стийв Дарси (Белгия) с 6:4, 6:0.

Сърбинът допусна ранен пробив в първия сет, но успя да го спечели с 6:4, а във втория сет не даде нито един гейм на своя съперник. Номер 4 Николай Давиденко (Русия) също продължава напред след успех над Марио Анчич (Хърватия) с 6:2, 6:2.

Двама от поставените напуснаха турнира. Радек Щепанек (Чехия) победи номер 5 в схемата Давид Ферер (Испания) с 4:6, 6:2, 6:1, а 7-ия Давид Налбандян (Аржентина) бе победен от Николас Алмагро (Испания) с 6:4, 7:5.