Пенев: Не ми прави впечатление какво говорят от Герена
Пенев: Не ми прави впечатление какво говорят от Герена / netinfo
Старши треньорът на ЦСКА Димитър Пенев даде пресконференция преди началото на новото първенство и преди мача с Беласица.

„Цел номер 1 е да обърнем внимание на юношите и на мен ми се иска всеки месец да влиза по един в отбора, а не да се развиват в други отбори в А група”, заяви Стратега.

„Що се отнася до съперника ни Беласица – Бела по традиция играе силно срещу ЦСКА, независимо , че сега и при тях има проблеми. Срещу софийскитев отбори петричани се представят добре. За съжаление имаме много оскъдна информация за тяхното състояние, имаме само записи с тяхната игра от миналия сезон. Ние обаче търсим своя стил, за мен най-важното е да спазваме тактическите указания - трябва да сме добре физически подготвени”.

„Разбира се, отново ще залагам на млади, като те ще влизат във всеки един мач. Ще има и грешки, но аз смятам да залагам на атакуващия футбол”.

На въпрос, дали ще може да разполага с Неи за мача с Беласица и дали таранът остава в ЦСКА, Стратега отговори, че Неи е в състава му:

„Нямам информация да занимава днес и утре, така че в неделя ще играе. Няма да мога да разчитам обаче на Мороз и Куртиси, защото все още чакаме техните жълти карти”.

„Ние ще имаме по-голямо предимство, че няма да играем в Европа от гледна точка, че ще сме по-свежи”.

На въпрос, дали Методи Томанов ще бъде част от треньорското ръководство на ЦСКА, треньор номер 1 на 20-ти век отговори, че Томанов винаги е бил част от ЦСКА и ще бъде пак.

Що се отнася дали чака още нови попълнение треньорът заяви, че всичко това е оставил в ръцете на ръководството: „До края на август има доста време, може и да дойдат нови, това е дълъг процес на разговори”.

На края Пенев завърши в типичния си стил: „Не ми прави впечатление какво говорят от Герена”, след като му бе зададен въпрос, дали влияят изказванията, отново неговия отбор на хората, работещи в Левски.