Пак се срещнахме след десет години
Пак се срещнахме след десет години / netinfo
Гледам, чета, слушам и не мога да повярвам. Нещата са като от едно време. Спомените oживяха, но асоциацията не е приятна, като в онази реклама за кренвиршите. Напротив.

Усмивки от старите ленти не спират да ни заливат. Част от героите на последната седмица идват от Бургас и морето. Димитър Димитров - Херо грабна „системата”-като едно време. Шансовете да промени нещо са по-малки и от тогава. Отново ще палим реферите. Другата звезда на небосклона е Христо Порточанов. Отговарящият за съдиите излезе от нафталина. Този път едва ли ще излезе явление като Нафтата.

Наближава вечното дерби. От едната страна ще е Георги Иванов, а от другата Владимир Манчев. Като едно време. Проблемът не е толкова в тяхното присъствие, колкото в отсъствието на нови вдъхновители за секторите Б и Г. Остава Димитър Пенев и Емил Велев да пуснат и по едно либеро, а дербито да стартира с яка балтия още в 10-та секунда. Станислав Тодоров и без това ще е налял гипса. Само на трибуните няма да е като преди години, най-вероятно ще са празни, такава е новата мода.

Клубният футбол се върна към онези няколко кошмарни години. Не ни биеше само този, на който не му се падахме. Времена, когато Левски отпадаше от Слован Братислава и това не минаваше за някакъв проблем.

Левски е на път да направи по-голяма грешка от БАТЕ и Жилина. Не е възможно? Може, може!

Чета и не вярвам на очите си. Константин Баждеков пред 7 дни спорт: „На този етап не предвиждаме някакви проекти на „Герена”. И без това направихме повече, отколкото сме длъжни. Докато не се реши проблемът с базите, няма да правим повече инвестиции”, коментира Баждеков.

Това вече е кошмар. БАТЕ ще мине и замине, ама как няма да инвестираш. Явно и Тодор Батков е засегнат от „световната финансова криза”. Тази, която спира поредният милиардер да купи ЦСКА от Сащо Томов-Лупи. „Световната финансова криза” новото оправдание на политиците и работодателите в България.

Какво ще правят в Левски? Клубът, който инвестира милиони в базата си спира да го прави. Явно ще замре и своебразният оазис на ниво база в А група. Няма да има нови терени за юношите, сигурно няма да има и нови играчи за първия тим. Предлагам, ако отборът загуби някой от следващите мачове да спрат с поливането на прекрасния терен, който направиха наскоро. Водата е скъпа.

Добрата новина е, че бензинът пада. Иначе съществува опасност Левски и ЦСКА да пристигнат с един автобус на стадион „Васил Левски”. Какво пък - икономията е чиста печалба. Пък и това ще го приемем за джентълменска постъпка.

Къде са Литекс в цялата история? Както е казал класикът Венци Стефанов-за отбори извън тройката не ни се говори. Стефанов не го търсете, вече е партия с Манчестър Юнайтед. Макар че „червените дяволи” още не са в тройката на Висшата лига.

Националният и той е като преди години. Гони четвъртото място...в квалификационната група. Движението на националите по терена е като на двутактов трабант. Виж, претенциите са им като на световни шампиони.