Левски спечели вечното дерби с гол от дузпа
Левски спечели вечното дерби с гол от дузпа / netinfo

"Левски" победи ЦСКА с 1:0 в последния мач от 6-ия кръг на “А” група. Седрик Бардон донесе победата с гол от дузпа в 48-та минута. В последните минути Еуген Трика от малък ъгъл пропусна да вкара на празна врата и да изравни. Румънецът улучи десния стълб на Георги Петков.

С гол от дузпа „Левски” спечели с 1:0 дерби срещу ЦСКА от шестия кръг на шампионата на националния стадион "Васил Левски" пред близо 12 000 зрители. Автор на единствения гол стана Седрик Бардон в 48-ата минута. От бялата точка французинът прокара топката под плонжа на Ивайло Петров.

Дузпата бе отсъдена за нарушение на Александър Тунчев срещу Даниел Боримиров в наказателното поле на "червените".

През първото полувреме играта не бе особено атрактивна и двата отбора почти не създадоха голови положения. Най-сериозното от тях беше за ЦСКА в 23-та минута, когато Мирослав Манолов стреля от повече от 30 метра и топката тупна върху сглобката на двете греди на вратата на Петков.

След попадението на Бардон "армейците" се атквизираха и пропуснаха златния си шанс за изравняване пет минути преди края на редовното време. Остро центриране ниско по земята на Флорентин Петре отдясно намери Трика непокрит, но румънецът не успя от няколко метра да уцели опразнената врата на "сините".

Преди това, в 75-ата минута, Гийом да Зади стреля опасно от 30 метра, но Петков парира удара му.

След двубоя треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели, че е очаквал подобно развитие на срещата и не е доволен единствено от това, че след гола футболистите му са се прибрали в половината си, вместо да се опитат да решат мача с втори гол. Колегата му Пламен Марков бе категоричен, че не са били надиграни от Левски и по-скоро дузпата е решила мача.

"Нямам причини да съм недоволен от двубоя, футболистите ми изпълниха тактимческите указания, жалко, че не успяхме да отбележим гол. След попадението на Левски наложихме териториално надмощение, но не успяхме да стигнем до изравнителен гол", каза Марков.