Иванков: Дано късметът на Пенев помогне за красиране на Евро`08
Иванков: Дано късметът на Пенев помогне за красиране на Евро`08 / netinfo
Вратарят на Кайзериспор Димитър Иванков се присъедини вчера към лагера на националния отбор, който се готви за контролата с Уелс.

Специално за Гонг, стражът коментира завърналия се начело на националния тим селекционер Димитър Пенев: „Димитър Пенев е доказано име в българския футбол и мисля, че това е един плюс за националния отбор. Надявам се с късмета, който има той, да допринесе за класиране на Европейското първенство. Мисля, че шансове има, ако сме живи и здрави. Надявам се за мача с Холандия всички да са на лице и да са в оптимална спортна форма, за да можем да разкрием потенциала, който има нашия национален отбор.”

Относно тежката травма, която получи съотборника на Иванков в националния отбор Валери Божинов, бившият вратар на Левски заяви: „На Валери мога само да пожелая бързо възстановяване, тъй като е млад футболист, който има още много да даде на националния отбор.”

Иванков смята, че извиканият по спешност Георги Чиликов може да бъде полезен на националния тим. „С Чиликов се бъзикахме на тема Левски - ЦСКА, но той е разумен, зрял човек, който сам преценява къде ще продължи своето развитие. Аз му пожелавам успех, да показва добри игри, защото е част от националния отбор,” добави вратарят.

Очакванията на Иванков за двубоя с Уелс: „Определено мачът ще е полезен. Те не са толкова лош отбор, но ние сме по-добрият, по-обиграният отбор. Ако покажем нашата игра и подходим максимално концентрирани, не би трябвало да има проблем. Най-важното е да няма контузени след мача.”