Гибона: Озъбим ли се, ще изненадаме Русия
Гибона: Озъбим ли се, ще изненадаме Русия / netinfo
„Можем за излъжем Русия на четвъртфинала на Олимпиадата”, заяви пред Гонг от Пекин капитанът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов.

Гибона добави: „Ако се озъбим, можем да ги победим. Не може да разчитаме да смачкаме Русия, можем да я излъжем! Сборная е такъв отбор, който като го оставиш да играе добре, мачка. Но може да бъде излъгана Русия. Не трябва да им се даваме на руснаците, най-важното е да се държим постоянно в игра, да не им даваме възможност да правят разлика, защото тогава трудно можеш да им се противопоставиш”.

Ето още от думите на капитана преди решителния и първи елеминационен мач на България в Пекин утре от 5 часа сутринта:

„Нямаше вариант за лек жребии. Жребият нямаше значение. Евентуално можеше да става дума за по-удобни или не, но и двата варианта бяха почти еднакви. Полша и Русия са отбори, който можем да побеждаваме, но никога не сме ги биели лесно. Надявам се ние да влизаме в мача с психологическо предимство след победа, а те са след загуба. Руснаците си имат една такава слабост, но не трябва да разчитаме само на нея. Те, когато играят убедително в началото на даден турни и след това паднат, се получава разколебаване при тях.

Не може да разчитаме да смачкаме Русия, можем да я излъжем! Имат хора, които могат да влязат като смяна при положение, че даден титуляр е изпаднал в психологическа криза. Но това важи и за нашия отбор. Много е важно да ни върви сервиса, защото така може да притесниш центровете им, който като показатели са им най-силните нападатели. От там ще е добре да се организираме на двоен блок по краищата срещу силните им нападатели. Трябва да внимаваме и за слабостта, която използват обикновено като играят срещу нас от изпуснати топки. Те разчитат, че не сме силни защитници, но това се отнася и за тях. Имаме своите шансове!

Нито един от двата отбора не може да разчита на факта, че се познаваме много добра, защото част от нас са били съотборници и противници на клубно ниво. Познаваме се абсолютно еднакво и ние тях, и те нас. Едва ли можа да се изненадаме с нещо. Факторът изненада не съществува нито от единия, нито от другия лагер.

Това, че играем сутринта от 10 часа китайско време да се отрази еднакво. В крайна сметка, Русия не играе от 6 следобед, а и тя от 5 сутринта. Надявам се повече на мобилизация и отборът да играе като отбор. това е най-важното! Отборът ни покаже ли си зъбите и държим ли се в игра, можем да ги притесним и да ги вкараме в затруднение, а така в края на гейма ще започнат да грешат.

Друг е въпросът, че Русия до някаква степен се води фаворит, надявам се това да им тежи!

Коментари на жребия в лагера ни не е имало, защото беше много късно теглен. Коментари не е нужно да се правят. Какъвто е жребият, такъв е! Излизаме и се настройваме срещу противника, който ни се е паднал. Не трябва да имаме страх от никой!

Лично аз съм по-добре. Няма здравословни проблеми в отбора.

Няма как да мислим по никакъв повод за полуфинал! Мисли се мач за мач!"