Бащата на Гришо: Готов е за Топ 100
Бащата на Гришо: Готов е за Топ 100 / Gong.bg
Димитър Господинов, баща и треньор на младата ни надежда в тениса Григор Димитров, сподели, че неговият син е готов за влизане в Топ 100 при мъжете. Причината това все още да не се случва е, че е по-добре Гришо да измине всичките стъпки постепенно, за да стане на нивото на най-добрите.

“Физическата му подготовка отговаря на Топ 100, но той трябва да мине по стъпките”, категоричен бе специалистът, който сподели още, че в следващите няколко месеца Григор Димитров ще работи предимно върху физиката си.

Димитър Господинов разкри още, че участието на българския талант на Мастърса в Мадрид, е станало не без намесата на Орлин Станойчев. След тази надпревара Григор ще участва на турнир в Базел.

“Доста разходи има по подготовката му. Само ние си знаем как се справяме. Благодаря за помощта на федерацията по тенис ДАМС, ТК Черно море Елит Варна”, добави още Димитър Господинов.

От своя страна генералният секретар на родната централа по тенис Георги Дончев сподели, че финансовата подкрепа към Гришо ще продължи, както и ще се направи всичко възможно той да бъде включен към предолимпийската подготовка на федерацията, към която програма вече е Цветана Пиронкова.