Аспарухов: В шок съм! Този препарат не е от нас
Аспарухов: В шок съм! Този препарат не е от нас / netinfo
11 български щангисти са заловени с допинг и няма да участват на Олимпийските игри в Пекин. Става въпрос за 8 състезатели при мъжете и 3 при жените. Точното наименование на препарата е метандианон (анаболен стероид). От федерацията подготвят специална декларация, с която ще обявят, че изтеглят националните ни отбори от участие на Олимпиадата в Китай.

„Все още нищо не мога да кажа. В шок съм! Само мога да кажа, че този препарат не се произвежда от години и в България също го няма като медикамент от 5-6 години. Той се хваща месеци наред, така че не е от нас. Не сме го давали ние този препарат”, сподели разстроен старши треньорът на националния ни тим Пламен Аспарухов.

„Става дума за метандионон. Той се хваща месеци наред, а ние на 20-ти април давахме проби и подлежим да проба всеки месец, така че е ненормално да се мисли, че сме го давали ние. Давахме проба на 8-ми юни на обяд”, добави наставникът на националите ни.

„Разбрах преди час и половина. Президентът на федерацията Антон Коджабашев ми се обади. Осем човека от мъжкия тим дадоха проби – целият тим, който се готвеше за Олимпиадата. В момента са с мен в Асеновград”, допълни Аспарухов.