За 14-а поредна година Българската Коледа подкрепя децата в беда
За 14-а поредна година Българската Коледа подкрепя децата в беда / БГНЕС

На 25 декември президентът Росен Плевнелиев ще присъства на традиционния благотворителен спектакъл "Българската Коледа". Концертът ще се проведе от 20.00 ч. в Народния театър "Иван Вазов".

Темата на четиринадесетото издание на "Българската Коледа" кампания 2016/2017 г. е "В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания". От сцената на Народния театър изявени български музиканти, танцьори, спортисти, актьори и журналисти ще подкрепят благородната кауза, посветена на децата в беда.

В благотворителния концерт ще вземат участие известни български изпълнители. Райна Кабаиванска и Веско Ешкенази ще подкрепят "Българската Коледа", а в концерта ще участват едни от най-даровитите им ученици Даниела Нинева и Лора Маркова, както и Миро, Графа и Виктория Георгиева, "Фондацията", Николина Чакърдъкова, Веселин Маринов, Славин и Християна Лоизу, Люси Дяковска и A.V.A., Ненчо Балабанов, Крисия, българският представител в Детската Евровизия 2016 г. Лидия Ганева, Преслава и нейната сестра Ивелина, Бон-Бон, Ла Ти Да и деца от музикалното училище "Любомир Пипков", Фолклорен танцов ансамбъл "Пламъче", Николай Априлов и малкият актьор Марти, Ансамбъл "Чинари", Димитър Бербатов и деца от неговата фондация, Симона Пейчева и малки гимнастички от нейната школа и илюзионистът Дани Белев.

Лекоатлетката Мирела Демирева - спортист на годината за 2016 г., Кубрат и Tервел Пулеви, академик Александър Балкански и тримата му внуци, Алфредо Торес и неговото голямо семейство, Ирина Тенчева и Иван Христов с децата им, продуцентът Маги Халваджиян и неговият внук Еди също ще са сред застъпниците, които ще призоват за съпричастност към съдбата на децата в беда.

Участие в спектакъла ще вземат и журналисти от трите национални телевизии БНТ, NOVA i бТВ. Към призива за подкрепа ще се присъединят и българските войни от 61-ва Стрямска механизирана бригада, които направиха видеоклип, посветен на "Българската Коледа".

По време на концерта ще бъдат разказани историите на деца, получили помощ от благотворителната инициатива на държавния глава.