Валидираха две специализирани пощенски марки, посветени на Балканфила 2014
Валидираха две специализирани пощенски марки, посветени на Балканфила 2014 / http://www.mtitc.government.bg
Валидираха две специализирани пощенски марки, посветени на Балканфила 2014
71584
Валидираха две специализирани пощенски марки, посветени на Балканфила 2014
  • Валидираха две специализирани пощенски марки, посветени на Балканфила 2014

Две специални пощенско-филателни издания, посветени на Международната филателна изложба "Балканфила 2014", бяха валидирани от председателят на Народното събрание Михаил Миков и заместник-министъра на транспорта Георги Тодоров. Те представляват пощенска карта, изобразяваща моста "Нова Европа" и 4 пощенски марки, свързани с рождението на известни личности, оставили следа в световното изкуство - Уилям Шекспир, Терас Шевченко, Михаил Лермонтов и Рихард Шраус.

Международната филателна изложба "Балканфила 2014" се провежда за 17-и път. Тази година във Видин. Повод е 135-годишнина на Народното събрание, както и 135 години пощенски съобщения в България. В изложбата участие взеха филателисти от 9 балкански държави, а творбите им са показани в 250 платна.

Отличия получиха изследванията на Орлин Тодоров и Атадан Тунаджъ коментира Бончо Бонев от Съюза на българските филателисти.

На изложбата бяха валидирани и две специални филателни издания - Пощенска картичка на моста "Нова Европа", свързващ Видин и Калафат и изданието "Международни културни годишнини", което се състои от 4 пощенски марки, посветени на годишнини на световно известни личности, свързани с изкуството.

„Пощенските марки в цял свят се използват за отразяване на различни събития. Това е визитната картичка на съответната държава. Използват се да покажат културата на съответния народ", обясни значението на пощенските марки Бончо Бонев.

Двете специални филателни издания могат да бъдат намерени в пощенските станции на цената на останалите марки.