В Разград всяка партия с церемония за Деня на Независимостта
В Разград всяка партия с церемония за Деня на Независимостта / DarikNews.bg, Радка Минчева

Две церемонии по поднасяне на венци по случай Деня на Независимостта имаше днес в Разград. И двете - организирани от политически партии.

Първи пред Войнишкия паметник на площад "Възраждане" венец поставиха представители на партия ГЕРБ. От повече от година на празници ГЕРБ-ерите поднасят венци, в които от жълти цветя е изработено името на партията. За пръв път подобни венци, но с надпис "СДС" бяха поднесени и от десните в Разград. Трите цветни композиции на сините затрупаха венеца на ГЕРБ.

Церемонията на СДС и ДСБ започна час след тази на управляващата партия, но пък бе по-пищна - с духов оркестър и празнични слова, изнесени от областните лидери на двете партии. На честването на ГЕРБ присъстваха общинските съветници и заместник областния управител Галина Георгиева, областният и общинският лидер отсъстваха.

В Разград всяка партия с церемония за Деня на Независимостта
netinfo

В Разград имаше и трето честване на 22 септември. То бе снощи и го организира община Разград, която се управлява от кмет, представител на БСП. Общинарите откриха изложба с фотографии и печатни издания, свързани с историческото събитие.

В Разград всяка партия с церемония за Деня на Независимостта
netinfo