Стотици хора се подписаха в съболезнователна книга в памет на Желю Желев
Стотици хора се подписаха в съболезнователна книга в памет на Желю Желев / снимка: БГНЕС
Стотици хора се подписаха в съболезнователна книга в памет на Желю Желев
77748
Стотици хора се подписаха в съболезнователна книга в памет на Желю Желев
  • Стотици хора се подписаха в съболезнователна книга в памет на Желю Желев

Стотици хора изразиха почитта си към покойния държавен глава на България /1990-1997 г./ д-р Желю Желев, като се подписаха в съболезнователната книга, изложена тази сутрин в сградата на администрацията на президента.

Почина президентът Желю Желев

В деня на национален траур, 1 февруари, съболезнователната книга ще бъде отворена от 12.00 ч. по време на поклонението пред паметта на д-р Желев в Патриаршеския храм "Свети Александър Невски".

В съботния ден да изкажат своите съболезнования дойдоха предимно обикновени граждани, дипломати, както и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Д-р Желю Желев, президент на България (1990-1997)

Ето какво споделиха хората за първия демократично избран президент на България:

„Особен човек в нашата история. Един от малкото истински и честни хора. С това ще го запомня. Много земен и благ човек. Нашите години бяха бурни времена, но той успя да запази мекия тон, винаги търсеше компромиса".

„Честен човек, трудолюбив. Възхищавам се от начина, по който е живял - много скромно. Гледаш други политици с палати. Достоен пример за подражание на политик".

Патриарх Неофит ще отслужи в неделя от 12.00 часа опелото за президента д-р Желю Желев в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".