Най-добрият български тенисист нокаутира и остави историческото дублиране на титлата на Реал Мадрид в Шампионската лига на втора позиция
Спечелената титла от Григор Димитров на Финалите на АТР в Лондон е най-значимото спортно събитие на 2017 година според потребителите на спортния сайт Gong.bg. В рамките на две седмици те имаха възможност да гласуват в анкетата на Gong.bg за ТОП 10 на най-доброто от спорта през 2017 година.

60% от всички участници са гласували за Григор Димитров и това му отреди заслуженото първо място. Така постижението на Димитров остави на второ място в класацията исторически дублираната титла на Реал Мадрид, за която своя глас дадоха близо 10% от спортните фенове.

Григор Димитро
БГНЕС

Освен Цар футбол, тенис постижението на Григор Димитров успя да нокаутира и най-големия боксов мач на годината между Антъни Джошуа и Владимир Кличко, който се нареди на трета позиция в анкетата с 9% от потребителския вот.

Страхотното начало на 2017 година за Григор Димитров - титлите в Бризбейн и София, полуфинал на Аустрелиън Оупен заема четвърто място в класацията с 8% от гласовете. Петата позиция е за успехите на българските гимнастички с трите медала от Световното в Пезаро - бронз на Невяна Владинова, сребро в многобоя за ансамбъла и бронз на топки и въжета. Радослав Янков застава на шестото място със спечелената малка световна купа в паралелния гигантски слалом, а на седмата позиция е Челси, които станаха шампион на Англия с рекордните 13 последователни победи в Премиършип.

Осми в класацията потребителите поставят най-скъпия мач в историята на бокса между Конър Макгрегър и Флойд Мейуедър. Серена Уилямс, която счупи рекорда на Щефи Граф за най-много спечелени трофеи от Големия шлем, зае деветата позиция. И на заветното десето място е четвъртата титла на Люис Хамилтън и подобрения рекорд на Михаел Шумахер за най-много спечелени полпозишъни.

Пълната подредба на спортните събития на 2017 година и детайли за тях може да видите във видеото тук

Класацията на Gong.bg отбеляза най-значимите спортни събития през годината, но в личната класация на екипа на сайта, първото място заема годишнината на Gong.bg. През 2017 година сайтът отбеляза своя десети рожден ден с редица специални проекти, насочени към своите потребители.