/ NOVA
Сред акцентите за месеца са важни срещи от родното първенство, купа на България, вълнуващи мачове от английската Висша лига, стартове във Формула 1
С интригуващи събития от света на спорта идва септември. Оспорвани мачове в родното първенство, напрегнати двубои от английската Висша лига и още три старта във Формула 1 са сред акцентите на месеца, които зрителите могат да гледат ексклузивно в каналите на DIEMA XTRA и в платформата PLAY DIEMA XTRA. Най-интересните надпревари ще бъдат излъчени като отделни събития, които могат да се закупят единично.

На футболния хоризонт у нас ще бъде все така интересно със сблъсъците в efbet Лига. На 14 септември ЦСКА гостува на кошмара си от миналата кампания Ботев Пловдив, а двубоят ще бъде излъчен от 17:30 ч. Седмица по-късно, на 21 септември от 20:00 ч., отборите на Славия и Левски ще ни предоставят още един епизод от най-старото столично дерби. В последния уикенд на месеца ще бъде мачът Берое – ЦСКА, а кой ще грабне победата ще видим на 29 септември от 20:30 ч. Всичко това по DIEMA SPORT. Освен това заключителната седмица на този месец поставя началото на защитата на трофея на Локомотив Пловдив в турнира за Купата на България.

През септември Висшата лига отново гарантира вихрени дербита. Челси ще срещне Ливърпул на 22 септември от 18:30 ч., а сблъсъкът ще бъде излъчен в ефира на DIEMA SPORT 2. Отново там на 30 септември от 22:00 ч. зрителите могат да проследят мача между Манчестър Юнайтед и Арсенал. Най-добрите английски отбори се включват и в Карабао къп, където предстои да се изиграе третият рунд.

След дебютния триумф на Шарл Льоклер във Формула 1 на пистата „Спа”, през септември предстоят още цели три вълнуващи старта. Любителите на високи скорости ще могат да проследят на живо състезанието в Италия на легендарната писта “Монца” – на 8 септември, от 16:10 ч. Безапелационният водач в класирането Люис Хамилтън от отбора на Мерцедес ще се опита да увеличи лидерството си на дългото 5,793 км трасе, което е и най-бързото в календара на Формула 1. На 22 септември, на пистата “Марина Бей“ по улиците на Сингапур, ще се проведе другият традиционен старт, който ще бъде излъчен пряко в 15:10 ч. Надпреварата за Голямата награда на Русия на трасето “Сочи“ предстои на 29 септември от 14:10 ч. Кой ще бъде най-бърз, гледайте първо в DIEMA XTRA.

Разнообразната програма на спортните канали през септември допълва развръзката в Суперкупата на Испания по баскетбол. На 21 септември от 19:30 ч. зрителите могат да гледат полуфиналите, а на 22 септември от 20:00 ч. е финалният двубой в състезанието. Очакванията към обновения отбор на Барселона са много високи, но Пабло Ласо и Реал Мадрид не пропускат да прибавят нови и нови отличия през целия си съвместен път.

Проследете най-интересните спортни събития през септември на живо в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.