Ники Кънчев на билборд в София
Ники Кънчев на билборд в София / netinfo

Огромни билбордове с лицата на кампанията „И аз мога” са монтирани на бул. „Патриарх Евтимий” № 81 в столицата. Така фондацията със същото име напомня за инициативата си за довършването на Медицински център за деца с увреждания в Студентски град. Борбата за събирането на средства за това е от месеци. Необходими са още 88 000 лева. Идеята е Медицинският център да отвори врати в началото на месец септември.

Кампанията се подкрепя от Държавната агенция за закрила на детето. Председателят й Ширин Местан даде гласа си за специални радиоклипове, излъчвани по Дарик – медиен партньор на инициативата.

На трите огромни билбордове в центъра на столицата са Красимир Балъков, Маги Халваджиян, Ники Кънчев, Белослава, Мария Илиева, Руши Виденлиев, Иван Лечев, Теодосий Спасов, музикантите от Д2. Едни от най-популярните водещи на Дарик също участваха в специалната фотосесия – Диана Найденова, Михаил Дюзев, Драгомир Симеонов.

Едни от най-хубавите продукти, създадени специално за кампанията, са черните и бели тениски с логото „I Can Too”. Те са с цена 10 лева и могат да се купят от офиса на фондация „И аз мога” в столицата, който се намира на улица „Гурко” № 12. Продават се и в магазините „345”. Тениски могат да се поръчат и от сайта icantoo.eu. Там се предлагат още картички, значки, чанти, гривни.

Изграждането на Медицинския център за деца с увреждания в блок 11 в Студентски град може да бъде подпомогнато и чрез изпращане на sms на 1415 или обаждане на телефон 090051415. Дарения могат да се правят и на специално открита банкова сметка, която е:

ЮРОБАНК И ЕФ ДЖИ България

IBAN:BG15BPBI79421080910101

SWIFT (BIC): BPBIBGSF

Всичко за инициативата можете да прочетете на сайта icantoo.eu.