Кубрат Пулев
Кубрат Пулев / netinfo
DIEMA SPORT 2 ще излъчи на живо боксовата гала вечер на 28 април
Няколко вълнуващи срещи ще подгреят боксовата гала вечер на 28 април в зала "Арена Армеец" в София, преди българският шампион Кубрат Пулев да излезе на ринга срещу американския му съперник Кевин Джонсън. Зрелищният двубой ще се излъчва на живо по DIEMA SPORT 2, част от спортния пакет DIEMA EXTRA, както и онлайн в платформата GONG PLAY.

Преди това Даниел Станоев (8-3; 5 нокаута) ще се изправи срещу Ивайло Боянов (3-9, 1 нокаут) в сблъсък с осем рунда в лека категория. Софиянецът Станоев ще се боксира след впечатляваща поредица от пет победи, включително смайващ триумф срещу непобедимия Майкъл Пърт в Лондон в осем рунда. Съперникът му Боянов също има забележими победи зад гърба си, включително победа с нокаут срещу Шон Дик в Шотландия през ноември 2016 г.

Това ще е вторият местен сблъсък, който ще подгрява срещата между Пулев и Джонсън. Йосиф Панов (6-3, 2 нокаута) от Плевен ще се боксира със софиянеца Борислав Занков (7-14, 1 нокаут) в шест рунда средна категория. Мачът между Станоев и Боянов ще подгрее сблъсъка между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън за Интерконтинентална титла на Световната боксова асоциация в тежка категория. Пулев се завръща в София след огромния си успех в родината срещу Самюел Питър на 3 декември 2016 г. и ще защитава колана си срещу бившия претендент за Световната титла Кевин Джонсън.

В подгряващите срещи в боксовата гала вечер ще участват също Кай Робин Хавнаа, Леон Бън, Албон Первизай и Тервел Пулев – братът на Кубрат Пулев.

Не пропускайте двубоя между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън на 28 април, петък, от 19.00 ч. на живо по DIEMA SPORT 2 и в платформата GONG PLAY. Билетите за боксовия мач в зала "Арена Армеец" в София се продават в интернет в Еventim.bg