Български артисти създадоха песен, насърчаваща толерантността между децата
Текстът на песента „По-добри“ от кампанията „Хайде“ е на малкия Йохан със съавтор Вирджиния Събева, чиято е и музиката.

„Йохан е дете с много силно изразено мнение. А майка му Краси застава зад него. Тя е родител, който подкрепя свободата на детето. Така се зароди и песента. Повлиян от нападки към него в училище, написва текст... След това аз написах самата песен. В клипа към песента участват и деца с увреждания. Включили сме в него и езика на глухите и на глухонемите, за да разберат и те посланието й“, разказва Вирджиния Събева.

Михаела Филева, Вирджиния Събева, Орлин Павлов, Ненчо Балабанов и Александър Георгиев прегръщат идеята и изпълняват песента: Хайде „По-добри“. Аранжиментът е на Ангел Проданов.

„Колкото повече подобни инициативи има, толкова по-добър пример ще дадем на всички деца. Защото в забързаното ежедневие и в свръхдинамиката, в която живеят, са свикнали повече да се състезават, отколкото да се уважават. Целта на този проект и на тези, които предстоят, е да покажем на децата, че въпреки бързането, е добре да спрем и да се замислим над това, че всяко ново дете, което влезе в клас, никога не е било прието веднага. Кампанията „Хайде“ ще продължи и всяка следваща година ще има нова песен, с нови изпълнители и с нови деца. И с ново подзаглавие. С Хайде „По-добри“ се опитваме да напомним на децата, добрината, която носят в себе си. Но е важен и примерът, който им даваме.

Да приемат различните, новите и да ги приобщават към себе си. И заедно да случват всичко, което е хубаво, красиво и светло“, споделя Ненчо Балабанов.

Доброто е заразно и на първия учебен ден песента ще звучи в много училища като част от тържествената програма в община Бургас и Пловдив, а впоследствие ще бъде ползвана и като музикален звънец в някои от тях.

Слушайте песента „По-добри“ от кампанията „Хайде“ тук.
NOVA