„Мост на светлината” грее над река Янтра във В. Търново
„Мост на светлината” грее над река Янтра във В. Търново / Снимки: Център АЛОС

Ученици изградиха „Мост на светлината" над река Янтра във Велико Търново. Арт инсталацията е резултат от обучение за художествени намеси в градската среда, организирано от Център за неформално образование и културна дейност АЛОС и Министерството на културата, с подкрепата на Общината в старата столица.

Въпреки вандалската намеса преди дни младежите успяха да се справят и да завършат проекта си навреме. "Мостът на светлината" вече грее над река Янтра. За място на оригиналното си творение учениците избраха една от емблемите на старопрестолния град - Стамболовия мост.

Важен елемент, основополагащ за цялостната визия на инсталацията, е локалното осветление на всеки от обектите, което внася допълнителен атрактивен момент във вечерните часове на денонощието.

Деца от художествени гимназии от цялата страна за четвърта поредна година преобразяват Велико Търново чрез мащабни художествени инсталации.

Участниците изграждат атрактивни художествени обекти от дърво, тел и текстилни материали. Идеята е чрез нестандартна промяна на градския облик да се провокира мисленето на жителите и гостите на старопрестолния град към размисъл за възможните изменение във визията на града.

Мост на светлината грее над река Янтра във В Търново
netinfo

Други новини от Велико Търново