Крисия свири на цигулка с Хари Ешкенази
Крисия свири на цигулка с Хари Ешкенази / Радка Минчева, Dariknews.bg

Българската призьорка от Детската Евровизия Крисия Тодорова засвири на цигулка. Това стана по време на час по музика в родното й училище „Васил Левски" под вещото ръководство на цигуларя Хари Ешкенази.

Крисия, Ибрахим и Хасан с блестящо изпълнение на финала на детската Евровизия (ВИДЕО)

Урокът по музика бе част от програмата „Фортисимо клас", по която третокласници и четвъртокласници от цялата страна се запознават с музикалните инструменти. Представят им ги музиканти от местните филхармонии. Урокът за цигулката в 4"б" на ОУ"Васил Левски"-Разград бе изнесен от ръководителя на проекта „Фортисимо клас" Хари Ешкенази.

Крисия свири на цигулка с Хари Ешкенази
netinfo
Творби на Вивалди, Бетовен, Паганини изпълни през малчуганите цигуларят. Запозна ги с устройството на цигулката, научи ги как се ръкопляска за бис.

Ешкенази изпълни в дует две произведения и с тяхната съученичка Елия Христова, която ходи на уроци по цигулка. Всяко от децата получи възможност и само да опита да посвири на струнния инструмент. От нея се възползва и Крисия, която получи и покана да пее с разградската филхармония в заключителния концерт на програмата, финансирана от фондация „Америка в България". В Разград той ще е на 14 април, водещ ще е разградчанинът Виктор Николаев.