Случвало ли ви се е да установите, че всички яйца, които сте сварили за Великден, са се напукали? Вижте как да сварите перфектните яйца, без да се счупят:
Вижте снимки на красиви великденски яйца
Преди да пристъпите към варенето на яйцата, извадете ги от хладилника поне 1-2 часа по-рано, за да престоят и да изравнят температурата си с тази на стаята. Тогава можете да преминете към варенето им.
Няколко хитринки за хубави и здрави великденски яйца
Когато поставяте яйцата в съда, в който ще ги варите, не ги пускайте рязко и от високо, а внимателно ги наредете на дъното.
Важно е кога ще сложите яйцата във водата. Някои препоръчват да го направите, след като водата заври, но повечето съвети са свързани с поставянето на яйцата в студената вода.
Как бабите ни са разкрасявали великденските яйца?
Яйцата задължително се поставят на един ред, само по дъното на съда, в който ги варим. Водата трябва да бъде около един пръст над яйцата.
Най-доброто превантивно средство против напукване на яйца е оцетът. Сложете няколко супени лъжици в тенджерата преди да е завряла водата.
За какво да внимаваме при пазаруването около Великден?
Добавянето на сол пък няма да позволи на част от белтъка да изтече, ако случайно някое от яйцата се спука.
Яйцата задължително се варят на бавен огън.
Колко ще струва агнешкото месо за Великден?
След като водата кипне, намалете котлона и оставете водата да къкри. Нужни са ви 8-10 минути, за да бъдат готови.
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
Вижте снимки на красиви великденски яйца
Преди да пристъпите към варенето на яйцата, извадете ги от хладилника поне 1-2 часа по-рано, за да престоят и да изравнят температурата си с тази на стаята. Тогава можете да преминете към варенето им.
Sofia Photo Agency, архив
Когато поставяте яйцата в съда, в който ще ги варите, не ги пускайте рязко и от високо, а внимателно ги наредете на дъното.
Важно е кога ще сложите яйцата във водата. Някои препоръчват да го направите, след като водата заври, но повечето съвети са свързани с поставянето на яйцата в студената вода.
Как бабите ни са разкрасявали великденските яйца?
Яйцата задължително се поставят на един ред, само по дъното на съда, в който ги варим. Водата трябва да бъде около един пръст над яйцата.
ThinkStock/Getty Images
За какво да внимаваме при пазаруването около Великден?
Добавянето на сол пък няма да позволи на част от белтъка да изтече, ако случайно някое от яйцата се спука.
Яйцата задължително се варят на бавен огън.
Колко ще струва агнешкото месо за Великден?
След като водата кипне, намалете котлона и оставете водата да къкри. Нужни са ви 8-10 минути, за да бъдат готови.
БГНЕС
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук