Технологичният влогър Цецо дава няколко съвета как да съхраним батерията си по-дълго време заредена.
В 21 век всеки е завладян от силата на технологиите.

Ползвайки цялата „палитра“ от tech иновации, приложения, игри и сайтове, много често се унасяме в сърфиране и не усещаме кога батерията на устройството, което ползваме, си заминава. Затова в новия епизод на Ctrl Alt Del, технологичният влогър Цецо дава няколко съвета как да съхраним батерията си по-дълго време заредена.

Независимо дали става въпрос за телефони, лаптопи или таблети, екранът на устройството, което ползваме, е най-големият консуматор на електричество. Ако намалим яркостта на дисплея до степен, в която все пак може да виждаме, батерията ни ще издържи повече.

интернет
ThinkStock/Getty Images

Друг голям враг на батерията са говорителите, затова ако намалим силата на звука или просто използваме слушалки, ще удължим живота на батерията. Първо, че звукът ще е по-добър със слушалките и второ - батерията ще ви издържи много по-дълго.

Wi-Fi мрежите са благодатна среда за вирусите. Как да се предпазим?

Също така технологичният влогър разбива някои митове относно запазването на батерията за по-дълго време. Програмите и приложенията с цел удължаване живота на батерията не винаги, а по-често въобще не помагат за това. Т.нар. мениджъри на батериите по-скоро бавят телефона ви, заемайки излишна памет в него. Също трикчетата с вадене на батерията на вашия лаптоп, докато е на заряд, както и избягването на зареждане на вашето устройство цяла нощ, отдавна не са необходими. С развитието на литиево-йонната технология не е нужно да се тормозим с тези неща.

И още по темата:

Кои уреди бавят Wi-Fi

Нова технология обещава революция в безжичните връзки

Пет начина да увеличите бързината на безжичния интернет вкъщи

Не изхвърляйте стария компютър – може още да ви служи (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук