/ NOVA
Феновете на родното кино могат да се насладят на няколко български филма, реализирани със съдействието на NOVA, и да се срещнат с актьори и екипа на всяка от лентите
Още една изненада очаква феновете на качественото кино след раздаването на първите Награди "NOVA подкрепя българските филми". В Дома на киното са организирани специални прожекции на 5 български филма, реализирани със съдействието на NOVA, както и среща с част от екипа и актьорите на всяка една от лентите. На 12.05 и 13.05 вече гостуваха „Вездесъщият” и „Воевода”, а в края на тази седмица любителите на българското кино ще могат да гледат „Бензин”, „Маймуна” и „Дъвка за балончета”.

Вездесъщият
NOVA

Асен Блатечки, който е режисьор и изпълнител на главната роля във високооктановия български екшън "Бензин", ще разкаже за филма и участието си в него преди прожекцията му в Дома на киното на 19 май в 17.30 ч. Блатечки бе избран от българските зрители за “Любим актьор” в категория “Кино” на първото издание на Наградите “NOVA подкрепя българските филми" 2018. Във филма ще го видим като автомобилния състезател и механик Дим, който се връща към живота след 15 години прекарани в затвора, за да изпълни последното обещание към убитата си любима.

Зрителите избраха любимите си звезди в първите награди „NOVA подкрепя българските филми“

В неделя, 20 май от 16.00 ч. на двете сестри Мая и Ива ще се наложи да пораснат бързо, a на възрастните – да останат усмихнати въпреки всичко във филма "Маймуна". Режисьорът, сценарист и продуцент на лентата Димитър Коцев – Шошо и сценаристът Иван Марков ще бъдат на място, за да отговорят на всички въпроси от феновете, заедно с Александра Костова, Радина Боршош и още актьoри от филма.

Маймуна
NOVA

Финалът на седмицата "NOVA подкрепя българските филми" в Дома на киното ще сложи романтичната драма "Дъвка за балончета" на 20 май, в 18.00 ч. Лентата разказва историята на децата от 80-те и техните приключения, но и как се е развил живота им 25 годни по-късно. Един филм за чистата детска любов и препятствията, които стоят пред нея. Малката актриса Аглея Гумнерова ще присъства на място заедно със сценаристите Георги Иванов и Теодора Маркова.

Дъвка за балончета
NOVA