Изложба по повод 60-годишната на Буян Филчев
Изложба по повод 60-годишната на Буян Филчев / Буян Филчев

Съюзът на българските художници представя новата изложба на Буян Филчев - Избрано по повод 60-годишнината на художника.

Експозицията, в която голяма част от работите са посветени на неповторимия Лукас Кранах, се открива на 3 септември в сградата на Шипка 6 в София. Цикълът в момента е изложен в родния град на Кранах - баварския град Кронах - и се посреща с голям интерес от местните ценители.

Творчеството на Буян Филчев се проявява в множество формални, технологични, функционални и видови направления (рисунка, печатна и компютърна графика, колаж, живопис, книжен дизайн), но заедно с това демонстрира впечатляваща цялостност, органичност и монолитност, казва за него проф. д. изк. Чавдар Попов. И още за творбите, включени в настоящата изложба: "Всеки елемент е на мястото си, грижливо композиран и взаимосвързан с останалите, произведението е сложно оркестрирано, тънко уравновесено. Но показателно - едновременно с всичко останало то запазва и неповторимото удоволствие от креативния акт на пластическото себеизразяване", подчертава проф. Попов.

Буян Филчев, който през май навърши 60 години, е сред участниците в традиционния пленер на Дарик "Звук и цвят". Изложбата му "Избрано" може да се разгледа до 15 септември в Изложбения център на Съюза на българските художници в София.

Изложба по повод 60годишната на Буян Филчев
netinfo