Игнат Канев с почетен знак на Русенския университет
Игнат Канев с почетен знак на Русенския университет / нимка:Русенски университет
Игнат Канев с почетен знак на Русенския университет
57402
Игнат Канев с почетен знак на Русенския университет
  • Игнат Канев с почетен знак на Русенския университет

След 10-годишна пауза милионерът Игнат Канев отново е в България. Видният строителен предприемач, филантроп и дългогодишен директор на Атлантическия съвет на Канада гостува в Русенския университет. Визитата е по покана на ректора проф. Христо Белоев и е в отговор на проявения интерес към дейността и развитието на русенското висше училище.

Препълнена зала със студенти и преподаватели посрещна бизнесмена Игнат Канев в Русенския университет. Той гостува на висшето училище с желание да се запознае с образователната и изследователската дейност и да обсъдени възможности за съвместни инициативи и проекти с ръководството. Строителният предприемач беше удостоен с почетен знак на университета.

Бизнесменът , който е родом от русенското село Горно Абланово, гостува в родния си край след 10-годишно отсъствие. По време на няколкодневната си визита у нас, той ще се срещне със своите близки и приятели в Русенско. Канев напуска родината още на 14 години. През 1956 година регистрира фирмата си в Канада. Днес оборотът й е над $ 250 млн. годишно. Осигурява работа на стотици канадци и на свои сънародници.