/ NOVA
Не пропускайте специалните гости в ефира на медията през уикенда
Актуалните предавания на NOVA през уикенда ще предложат ексклузивни срещи, анализи и коментари по най-важните теми от изминала седмица. За първи път след оставката в предаването „На фокус с Лора Крумова“ ще говори бившият председател на 47-ото Народното събрание Никола Минчев. За опитите за политическа екзекуция и подкрепата на площада – споделя политикът от „Продължаваме промяната“ в първото си интервю след отстраняването от длъжност.

Известният криминалист Ботьо Ботев, който губи сина си на пътя и познава живота в сенките, ще дискутира с Лора Крумова дали организираната престъпност е превзела полицията и защо на рецидивиста, предизвикал тежка катастрофа на бул. Черни връх с две жертви във вторник – Георги Семерджиев, може да му се размине.

Шефът на Българската агенция по безопасност на храните Христо Даскалов ще отговори на въпроса какво се случва на границата с Турция след проверките на ГКПП „Капитан Андреево“. След 31-годишно разследване, делото за Възродителния процес беше прекратено. Какво си спомнят прокудените, гледайте в „Историите на Мария Йотова“.

Престъпление без наказание – има ли чадър над убийците на пътя? Гости в студиото на „Събуди се“ тази събота при водещата Марина Цекова ще бъдат разследващият журналист Надя Чолакова и адвокатът Людмил Рангелов. След увеличението на случаите на заразени с COVID-19 в последните дни – д-р Александър Симидчиев разяснява връщат ли се маските.

За честта на короната: специално пред NOVA говори Симеон Сакскобургготски. 48-ия министър-председател на България ще бъде специален гост в рубриката на Деси Банова-Плевнелиева „Тук и сега“. Кой е наследникът на короната и какво мисли той за актуалните политически събития, зрителите ще разберат тази събота. 

В неделя в „Събуди се“ дъщерята на първия демократично избран президент на България Жельо Желев – Станка Желева ще разкаже за причините, провокирали острото ѝ открито писмо до настоящия президент Румен Радев. Цената на хляба и кризата със зърното ще коментира председателят на

Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Марияна Кукушева. Спортният министър в оставка Радостин Василев ще направи свята равносметка за изминалите турбулентни месеци на управление, а пред автора Мариян Станков – Мон Дьо ще застане проф. Тодор Кантарджиев в специално интервю. 

Не пропускайте ексклузивните срещи този уикенд по NOVA!