Лилия Мустакова
Лилия Мустакова / NOVA
Идва ли краят на пандемията и каква е ролята на ваксините – тази неделя след централната емисия новини
2021 година започна с доза надежда. Надежда, че след всички неизвестни, които донесе годината на COVID-19, най-накрая оръжието срещу него беше разработено. Ваксините бяха създадени и доставени. За някои това означаваше, че краят на войната с вируса наближава. За други имунизацията по-скоро предизвика още неизвестни. Тази седмица в „Темата на NOVA” авторът Лилия Мустакова и операторът Георги Георгиев търсят историите на тези, които избраха да се ваксинират.

Сред тях са министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който реши да даде личен пример и се превърна в първия имунизиран в България, медицинската сестра от Бургас Надежда, 81-годишният Уилям Шекспир, за когото цялото Обединено Кралство заговори. Има и такива, които са решили да изчакат като проф. Андрей Чорбанов от БАН, чийто опит го кара да насочи поглед към потенциалните рискове.

В какво вярват медицинските лица, които са се заклели да пазят човешкия живот, и близо ли е според тях краят на тази битка с невидим враг, превърнал се в главен герой в живота на човечеството през 2020 г.?

Гледайте „Доза Надежда” в „Темата на NOVA“ на 17 януари, веднага след централната емисия новини.