Дарик получи награда от Асамблеята
Дарик получи награда от Асамблеята / netinfo

Повече от 2000 деца от цяла България присъстваха на откриването на 8-то издание на Асамблеята „Знаме на мира”в монумента „Камбаните” край София. „Хубаво е тази инициатива да се възстанови отново в международен мащаб, защото децата могат да бъдат посланици на своите държави”, заяви Евгения Живкова. ДАРИК радио получи специална награда като дългогодишен медиен партьнор на Асамблеята.

8-та Асамблея „Знаме на мира” започна с камбанен звън и приветствия към децата от премиера и министъра на културата.

„Искам да пожелая на всяко едно от децата, които са тук – сред нас, винаги да има вдъхновение. За каквото и да било, защото всеки човек е творец, с тези думи премиерът поздрави децата, участници в Асамблеята.

За да подкрепи учениците от Руското училище в София беше дошъл и руският посланик Анатолий Патопов. „Винаги е хубаво, когато има празник. А днес и Всевишният ни помага – вижте колко е хубаво времето. Хората се радват. Всичко е добре организирано”, каза посланикът на Русия у нас.

Академия „Бъдещето на България” награди 9 деца за техните изключителни постижения в областта на изкуството, науката и спорта. А намеренията на участниците в Асамблеята бяха най-различни. Едни казаха: „Ще участваме като пеем. Ние сме детски хор. За пръв път сме на Асамблеята и много ни харесва. Супер е!”. Други признаха, че са тук, за да си взимат автографи от световните ни шампиони Албена Денкова и Максим Ставийски, защото са известни и играят много хубаво на кънки на лед. Трети хукнаха да рисуват мечтите си с цветни тебешири върху асфалта.