Баловете за Обама се оказаха по-лека задача от полагането на клетва
Баловете за Обама се оказаха по-лека задача от полагането на клетва / снимкa: БГНЕС

Баловете в чест на новия президент на САЩ преминаха за него по-гладко от полагането на клетва. Обама, който се опасяваше от танцьорските си умения, не настъпи нито веднъж съпругата си, но постоянно бе притеснен за шлейфа на дългата й бяла рокля, предаде Ройтерс.

Президентският мандат започна с малък гаф, след като новият президент и съдията, който ръководеше церемонията по полагане на клетва, започнаха да застъпват репликите си. Стояхме там, мислейки за куп неща едновременно, и всъщност смятам, че съдия Джон Робърт ми помогна на едно-две места. Като цяло обаче мисля, че клетвата мина относително гладко и съм му много признателен, каза Обама за "Ей Би Си нюз".

За сметка на това, по време на танците първата двойка бе въплъщение на изяществото - или поне бе близо до него. Преди баловете Обама довери пред "Ю Ес Ей тудей", че малко се притеснява: "Мишел постоянно критикува танцуването ми пред хора, с което наранява чувствата ми и трябваше да се упражнявам само защото тя ще ме тормози безмилостно, ако настъпя пръстите на краката й", каза той. Пръстите оцеляха, но шлейфът си беше проблем - още от първия танц първата дама се бореше да държи тази част от роклята си далеч от "първите крака" в държавата, посочва Ройтерс.

На един от десетте официални бала публиката се опита да насърчи романтичния елемент между партньорите с викове "бесо, бесо", което на испански означава "целувка", но първата дама поклати глава в знак на отказ.

Събирайки се тук, във Вашингтон, отрезвяхме. Водим две войни, изправени сме пред опасни заплахи. Днес празнуваме, но от утре ни чака работа, каза Обама на бала с представители на военните.