Да управляваме добре личните си финанси далеч не е толкова лесно. Важно е да не пилеем парите си наляво и надясно, а да преценяваме дългосрочните ползи от всяко нещо и да избираме дали да си го купим или не. Каналът „7-те НАЙ“ във vbox7 показва 7 неща, за които има смисъл да похарчите повече пари:

1. Кафе

Пиете кафе всяка сутрин? Тогава не трябва да пиете най-евтиното в магазина, тъй като ефектът ще е нулев. Помислете дали да не инвестирате в кафе, което обичате и което наистина ще ви ободри.

Българската народопсихология при парите

2. Дрехи

Може би си мислите, че ако си накупите много дрехи за малко пари сте уцелили джакпота. Но истината е, че често евтините дрехи изтъняват по-бързо и се късат, което означава, че отново трябва да посетите магазина.

шопинг
iStock/Getty Images

3. Обувки

Както дрехите, така и обувките ви биха се скъсали бързо, ако са най-евтините в магазина. Но най-големите проблеми, които могат да ви създадат, е появяването на гъбички, неприятна миризма или изкривяване.

4. Матрак

По данни на Американският здравен институт ние прекарваме 1/3 от живота си в сън, следователно е много важно какъв е матракът ни. Важно е не само заради удобството, но и заради здравето ни.

Как да пестим, без да се лишаваме от нищо?

5. Храна

Вероятно сте чували за храни, пълни с пестициди, химикали и лекарствени вещества. Разбира се, ако си купувате по-скъпи продукти, нямате гаранция, че няма да попаднете на тях. Както предупреждават навсякъде – четете етикетите, но и не правете компромиси заради цените.

храна
iStock/Getty Images

6. Техника

Не е нужно да си купувате последните модели техника, но все пак, ако не искате да я сменяте всяка година, е хубаво да инвестирате малко повече за по-добри продукти.

Умна гривна ни удря с ток, когато харчим прекалено много пари

7. Козметика

Дерматолозите призовават внимателно да подбирате продуктите за красота, които използвате. Сред козметиката, за която не трябва да правите компромис са: фон дьо тен, ексфолиант и серум за почистване на кожата.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук