Разобличителят на американските спецслужби Едуард Сноудън записа песен със световноизвестния френски електронен музикант Жан-Мишел Жар, съобщиха от звукозаписната компания Columbia.

Парчето "Exit" показва речитатив на Сноудън за следенето на спецслужбите, като това става на фона електронна композиция на Жар. Песента може да се чуе в интернет и ще се появи в подготвяния албум на музиканта "Electronica Vol. 2: The Heart of Noise", който ще излезе следващия месец.

Жан Мишел Жар бяга от Франция

Двойката е осъществила контакт със съдействието на британския вестник "Гардиън", след като в дадено интервю Жан-Мишел Жар поискал да се свърже със Сноудън.

"Едуард е абсолютен герой на нашето време. Когато за пръв прочетох за него, се сетих за майка ми", сподели композиторът пред британския вестник.

"Тя се е присъединила към френската съпротива през 1941 г., когато хората във Франция са смятали такива като нея за размирници. Тя винаги ми казваше, че когато обществото върши нека, които не можеш да понасяш, трябва да се изправиш срещу него", разказва музикантът.

Едуард Сноудън събра стотици хиляди последователи в Twitter

След като установил контакт, 67-годишният Жар заминал за Москва, за да се срещне с 32-годишния Сноудън, за да направят записа.

Албумът е записан с участието на Гари Нюман и поп дуото "Пет Шоп Бойс".

Източник: БГНЕС