/ ThinkStock/Getty Images
Хората все още не са достигнали нивото на напълно автоматизирания дом на семейство Джетсън от едноименната анимационна поредица. Това обаче не означава, че човек трябва да бърше пода си сам.
 
Въпросното домакинско задължение спокойно може да бъде поверено на роботизирана подочистачка, съобщават сайтът Ред ферит.

Роботът Брава Джет 240 представлява бършеща подове версия на прословутата прахосмукачка Румба. Роботизираната подочистачка е предназначена основно за бани и кухни с повърхности като плочки или твърда дървесина.

Ще има ли апокалипсис, причинен от изкуствения интелект? (ВИДЕО)

Потребителите трябва да са наясно, че Брава Джет 240 не е перяща прахосмукачка. За сметка на това подочистачката е оборудвана с всички екстри, които правят "посестримата й" Румба толкова популярна. В добавка към тях роботизираната подочистачка пръска прецизна струя вода върху зацапаната повърхност.

Лесната за използване джаджа може да "вършее" из къщата, докато притежателят й е зает със собствени дела. Роботизираната подочистачка може да бъде закупена от интернет срещу сумата от само 169,99 долара.
 
 
БТА