/ netinfo
Почивните дни са най-прекрасното време от годината, още повече когато става дума за Коледа. Именно тогава цялото семейство и най-близките приятели се събират и следват едни дълги и много приятни часове, прекарани с най-любимите хора. Какво обаче по-скучно от това да гледаме едни и същи коледни филми по телевизията, които сме гледали 10 849 пъти. Ние имаме далеч по-приятна и забавна идея - игри!
 
Предлагаме ви няколко интересни идеи за забавления вкъщи.
 
Познай го?
 
Забавна игра, която вероятно е позната на много хора под различни форми. Този, който ще познава, излиза извън стаята, докато другите изберат актьор, актриса или просто популярна личност. След това участникът трябва да познае конкретната звезда, като задава въпроси, на които другите да отговарят с Да и Не. Печели, ако познае звездата с под 20 въпроса.

Коледа семейство
ThinkStock/Getty Images

Елхови късмети
 
Между играчките на елхата скрийте и малки свитъци със забавни коледни късмети и пожелания. След празничната вечеря е време всеки да потърси своето късметче от елхата. Колкото повече участници има, толкова по-забавно. 
 
Музикален стол
 
Наредете в кръг столове, които да са с един по-малко от броя на включилите се в играта. Пуснете любима коледна музика и дайте старт, след който играчите трябва да започнат да се движат в кръг около столовете. Изберете се един човек, който да контролира музиката. В даден момент той трябва да спре музиката, когато той реши. В този момент всички трябва да седнат на стол. Този, който не успее, отпада от играта. Маха се един стол и играта продължава, докато не останат двама играчи и не спечели единият. Загубилият предлагаме да изпее коледна песен - поздрав за спечелилия.

семейство храна
ThinkStock/Getty Images

Не се разсмивай!
 
Тази игра е много забавна и търпи сериозна импровизация и промяна. Целта на участващите е да не се разсмеят. Като всеки един се редува да казва смешни неща, да показва весели видеа или да разказва вицове. Който се разсмее, отпада. В тази игра забавлението е през цялото време и реално губещи няма.
 
Азбучна игра
 
Тази игра предлага дълъг период на забавление, защото може да има много кръгове, като всеки е за определена област (животни, държави места, известни марки). Играчите трябва да казват думи от избраната категория, започващи с предварително уговорена буква от азбуката. След това всеки следващ играч трябва да каже дума, която започва с последната буква от предходната.
 
Кой съм аз?
 
Тази игра прилича на първата, но същевременно и доста се различава. Познаващият чака отвън, докато вътре компанията пише името на популярна личност на бележка и внимателно я слага на главата на съответния човек, без той я види. Целта е той да познае кой или иначе казано кое име е написано на бележката, задавайки въпроси, като: Мъж ли съм? Актьор ли съм? Известен ли съм? А компанията има право да отговаря само с да и не.
 
Сигурни сме, че има още много игри, а също и настолни, с които да се забавлявате по време на коледните празници, защото времето, прекарано с любимите хора, е безценно.