/ Guliver/Getty Images, архив
Херцозите на Кембридж Уилям и Катрин разпространиха нова официална портретна снимка на сина си принц Джордж, който днес празнува четвъртия си рожден ден, предадоха Ройтерс и ДПА.

Принц Джордж празнува рожден ден, навършва 4 години (СНИМКИ)
 
Фотопортретът е качен в Туитър ден преди празника на първородния син на кралската двойка. Придружаващото снимката съобщение от двореца Кенсингтън гласи:
 
"Херцозите на Кембридж са очаровани да споделят нов официален портрет на принц Джордж, за да отбележат четвъртия му рожден ден, и искат да благодарят за всички получени сърдечни пожелания".
 

 
Портретната снимка е дело на кралския фотограф Крис Джаксън и е направена миналия месец. На нея принц Джордж, който е трети поред за наследяване на британския престол, е с раирана ризка без яка в бяло и синьо, и демонстрира пред обектива широка усмивка "със зъбки".

Вижте снимки на рожденика принц Джордж
 
"За мен е чест, че херцозите на Кембридж избраха да разпространят точно този фотопортрет, за да отбележат четвъртия рожден ден на принц Джордж", пише Крис Джаксън в Туитър. Фотографът допълва, че първородният син на височайшата двойка е щастливо момченце и внася забавен елемент в снимката.
 
Очаква се принц Джордж да отпразнува рождения си ден в тесен семеен кръг. По-рано през тази седмица, по време на официалното посещение на херцозите на Кембридж в Полша и Германия, принц Уилям намекна пред репортери, че при добро желание синът му сам може да се справи с цялата празнична торта.
БТА