Броят на милионерите в света непрекъснато се увеличава. Заедно с това нараства постоянно и тяхното състояние.

Но как успяват да забогатеят, дали сами създават богатството си или го наследяват?

Вижте в кои държави има най-много милионери

Супербогатите се увеличават, джобовете им набъбват

Италия

Европейският, ексцентричен по рода си ботуш притежава всичко: папи, художници, владетели, поети и голям брой милионери. Явно там лесно се изкарват пари, защото милионерите са 229 000. И животът им е спокоен и парите им с много.

12 почти радикални идеи за бъдещето на света

Австралия

Това е шестата по големина държава в света и единствената, която заема цял континент. Австралия е известна и с красивата си природа. Ако искате да станете милионер, пробвайте там, защото в Австралия те наброяват 234 000.

Канада

Канада е най-голямата държава в Северна Америка. Тя и с многообразно население и е обитавана от различни етнически групи. Милионерите там са 321 000, така че добрият живот не е просто хубав, а и достъпен.

Къде учат милиардерите?

Швейцария

Швейцария се слави с точните си часовници. Може би затова и заплатите на хората не закъсняват. Всъщност Швейцария няма официална столица, но има няколко по-големи града като Берн, Цюрих и Женева. 358 000 са щастливите милионери там.

Колко струват имотите на супербогатите?

Франция

Франция е сред основателите на ЕС и страната с най-голяма територия в Съюза. Девизът им е "Свобода, равенство, братство". Затова е на шесто място по брой милионери. Там те са 523 000.

Великобритания

Англичаните са верни на принципа, че "който владее търговията, ще владее моретата, който владее моретата, ще владее света".  
Заплатите в Обединеното Кралство са високи, а бизнесът е удоволствие. Там милионерите наброяват 553 000.

Китай

КНР със столица Пекин е на първо място по население в света. Естествено и милионерите са много. Там те наброяват 1 034 000.

Германия

Германия е държава в Централна Европа с население от над 82 млн. жители. Много хора от България избират да живеят в Германия заради добрия начин на живот. Там милионерите са 1 199 000.

Вижте още във видеото