/ Gulliver/Getty Images
Уитни Хюстън ще се появи отново на концертните сцени, предаде АП.

Осем години след смъртта ѝ нейна холограма ще тръгне на европейско турне. То ще започне в Англия на 25 февруари и ще приключи в началото на април.

Уитни Хюстън – звездата, която никога няма да угасне (СНИМКИ/ВИДЕО)

Планирано е по-късно турнето да продължи на територията на САЩ. „Сега е подходящото време за турнето“, заяви Пат Хюстън, която е бивша мениджърка на починалата певица и е продуцирала шоуто заедно с компанията BASE Hologram.

Уитни Хюстън и тъмната страна на славата (ГАЛЕРИЯ)

Миналата седмица в Бърбанк, Калифорния, представители на медиите имаха възможност да се запознаят с подробности за „Една вечер с Уитни: Холограмното турне на Уитни Хюстън“, което включва прожекции на холограми върху сцена с участието на танцьори и изпълнения на живо на бек вокалисти.

Gulliver/Getty Images

Сред концертните изпълнения ще са някои от най-големите хитове на певицата, като „How Will I Know“, „Saving All My Love For You“ и „I Will Always Love You“, както и редки записи, сред които записаният от нея за пръв път преди три десетилетия кавър на песента „Higher Love“ на Стив Уинууд. За шоуто са използвани стотици часове изпълнения на Уитни Хюстън.

„Създадохме холограма по същия начин, както го направихме с Кари Фишър в „Rogue One: История от Междузвездни войни“, поясни Марти Тюдор, изпълнителен директор на BASE Hologram, която преди е работила над холограмни изображения на починали певци, сред които Рой Орбисън и Мария Калас. „Това е дълъг и сложен процес, но смятам, че се постига желаният ефект“, допълни тя.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА