Тръпката изчезва след 3 години съвместен живот
Тръпката изчезва след 3 години съвместен живот / ThinkStock/Getty Images

Всичко се променя с времето в една любовна връзка. В началото и двамата прекарвате часове в чатове и разговори, без да ви омръзне. Често излизате на срещи и прекарвате нощите си заедно в леглото. Той е най-забавният, мил и романтичен човек, а тя е по-красива, интелигентна и разбрана от всички жени на света.

Най-отблъскващите навици, които убиват романтиката

Кога обаче всичко това се променя? Преди време беше изчислено, че след 7 години съвместен живот съпрузите свикват един с друг и това убива тръпката. Сега британски учени, направили изследване с участието на 2000 души, съкратиха този срок до 3 години.

Кога се изгубва искрата между двама влюбени?

67% от анкетираните признават, че след първите три години започват се дразнят от недостатъци на партньора, които първоначално са смятали са незначителни.

Освен това двойките признават, че след 3-годишен съвместен живот отношенията им стават по-прагматични и те се отдават на секс по разписание.

Формула изчислява колко дълго трае любовта

Много неща убиват страстта в отношенията и ги водят до деградация. Оказва се, че най-опасните за любовта са рутината, мръсните чорапи, неудобното работно време, хъркането, оплакването, занемаряването на външния вид, по-малко внимание към партньора.

Вижте още:

10 неща, които мъжете мразят в жените

10 неща, с които мъжете вбесяват жените