Будизмът е най-популярен в Азия, но днес той има последователи в целия свят. А татуировките на Буда са едни от най-честите изображения. Според хората, които си изобразяват Буда, той дава напътствия, дарява с разум и показва правилния път. Обикновено се татуира на гърба до лявото рамо. Всеки ред съдържа вид заклинание за предпазване от злите духове.

В будизма главата е най-свещената част от тялото, а краката – най-маловажната част. Ако Буда е татуиран под кръста, може да предизвика голям скандал.

В Тайланд влезе в сила закон, забраняващ на туристите да си татуират ликове на Буда и това е изписано върху табели на няколко езика.Гражданите са възмутени, че туристите гледат на татуировките с Буда като на мода.

Какво е да си татуираш лика на национален герой? (ВИДЕО)

В Шри Ланка и Мианмар туристите могат да си навлекат сериозни проблеми, ако имат рисунка с лика на Буда. За много последователи на Буда е проява на голямо неуважение е хората да го носят като украса. Те смятат татуировката на крака като обида към религията.

Буда
Thinkstock/Getty Images

Властите в Шри Ланка реагират твърдо на всякакви прояви, които биха могли да обидят будистите.

Откриха татуировки на 5000 години на мумии в Египет

През 2014 г. британска туристка е арестувана и принудена да напусне страната, защото имала татуировка на ръката си, изобразяваща Буда, седнал в цвете лотос.

А на британец било забранено да влезе в страната, защото имал татуировка на ръката, изобразяваща Буда.

Бен Афлек стана за смях с огромна татуировка (СНИМКИ)

В Мианмар испанска туристка също е застрашена от депортация, заради татуировка с образа на Буда на десния си прасец.

Още по темата за татуировките:

Разкриха чии са най-древните татуировки в света

Във Франция ще забраняват цветните татуировки

Жени са били татуирани, за да останат християнки (ВИДЕО)