Танцьори се кълчат на Thriller за рекорд на Гинес
Танцьори се кълчат на Thriller за рекорд на Гинес / снимки: Reuters

Танцьори предприеха световен опит да бъдат включени в Книгата на Гинес за световни рекорди за най-голям брой хора, едновременно танцуващи под звуците на хита на Майкъл Джексън, "Thriller", предаде АФП.

Около 230 души дариха пари или храна за банка за храна в западния канадски град Ванкувър за правото да застанат в пози на зомбита от песента на Джако, кънтяща от тонколони, чийто звук се отразяваше от околните възвишения на площада в центъра на града. Сред изпълнителите имаше деца, учителите, студенти. Те дойдоха с изрисувани тела, с наподобяващи опръскани с кръв сватбени дрехи, затворнически облекла и като вампири.

"Обичам да танцувам, обожавам Майкъл Джексън и това е прекрасна възможност да съчетая двете и да вляза в Книгата на Гинес", заяви учителката в основно училище, 26-годишната Хедър Шанц, пропътувала половин ден от селска провинция на брега, за да участва в събитието. Специалистката по вътрешен дизайн Кристине Тейчроб пък признава, че обича да се носи с дрехи за Хелоуин, облечена като мъртъв член на групата Blue Man, разказва БГНЕС.

Събитието стартира във Ванкувър, но започна по едно и също време по целия свят, следвайки часовник по време на конферентен разговор на организаторите. "Когато направим първите стъпки, и хората в Китай ще ги направят", казва една от тях.

Танцьори се кълчат на "Thriller" за рекорд на Гинес
netinfo