Миранда Ламбърт пя три пъти и удържа рекорда си за артист с най-много награди на академията в историята ѝ
Миранда Ламбърт пя три пъти и удържа рекорда си за артист с най-много награди на академията в историята ѝ / Gulliver/Getty Images
Люк Брайън беше отличен за шоумен на годината, но не успя да присъства на церемонията заради положителен тест за COVID-19
Люк Брайън беше отличен за шоумен на годината от Академията за кънтри музика в САЩ, но жените доминираха на церемонията, макар да не се конкурираха за водещия приз, съобщи Асошиейтед прес.

Марън Морис спечели две награди, включително и за песен на годината.

Миранда Ламбърт пя три пъти и удържа рекорда си за артист с най-много награди на академията в историята ѝ.

Мики Гайтън, първата чернокожа жена водещ на церемонията, изнесе изключително вокално изпълнение. Тя беше водеща заедно с Кийт Ърбан.

Мики Гайтън
Мики Гайтън Gulliver/Getty Images

Участието на Кари Ъндърууд бе изключително забележително. Заедно с госпел легендата СиСи Уайнънс тя сля глас в ангелски дует на сцената на наградната церемония. Ъндърууд изпълни песни от албума си с госпел химни "My Savior'', като започна с "Amazing Grace'' и "Great Is Thy Faithfulness", преди Уайнънс да се включи за дуетните изпълнения.
Миранда Ламбърт пя три пъти, като се появи на сцената първо с рок и поп певицата Ел Кинг за забавния им енергичен дует "Drunk (And I Don't Wanna Go Home)“. Ламбърт, която основа приют за животни и неправителствената организация МътНейшън, изпя с победителя в категорията албум на годината Крис Стейпълтън песента "Maggie's Song'', посветена на кучето на Стейпълтън, починало през 2019 г. Последното ѝ изпълнение беше с Джак Инграм и Джон Рандал.

Изпълненията, излъчени в неделя, бяха предварително записани на различни места в Нашвил, Тенеси. Лауреатите на наградите носеха защитни маски и получаваха отличията си в реално време пред малобройна публика от лекари и служители в здравеопазването.

Люк Брайън, който получи най-високото отличие на Академията за кънтри музика, не участва в церемонията, след като неотдавна даде положителен тест за новия коронавирус. Той се включи от Лос Анджелис и изрази съжаление, че не може да участва в церемонията на живо.
Марън Морис говори за изминалата година без концерти на живо, след като получи наградата за жена артист на годината. Тя пя със съпруга си Райън Хърд и се целунаха на сцената. Морис, със сълзи в очите, получи и наградата си за песен на годината за номинирания ѝ за награда "Грами" хит "The Bones'.

Марън Морис пя със съпруга си Райън Хърд
Марън Морис пя със съпруга си Райън Хърд Gulliver/Getty Images

Тя беше номинирана и в категорията сингъл на годината, но наградата беше присъдена на платинения дует на Карли Пиърс и Лий Брайс "I Hope You're Happy Now'', който  беше отличен за музикално събитие на годината.

Бланко Браун, който пострада тежко при автомобилна катастрофа миналата година, се появи за пръв път публично след инцидента и връчи наградата за група на годината на "Олд Доминиън".

Тричасовото шоу не премина без проблеми. Дуото Дан + Шей изпълни най-новия си хит "Glad You Exist'' на запис, който бе излъчен без синхрон.

Мартина Макбрайд обяви победителя в категорията сингъл на годината "I Hope You're Happy Now'', но на тв екрана се появи "I Hope'' на Габи Барет.

Морган Уолън, който пожъна огромен успех с най-новия си албум в множество класации, не беше част от церемонията, след като бе записан да използва расистка обида в началото на годината.
БТА