/ Gulliver/Getty Images
Съд в Манхатън отмени по искане на американската певица Мадона търг с нейни лични писма, фотографии и бельо, съобщиха световните агенции.
 
По-рано Кралицата на поп музиката по ускорена процедура подаде съдебен иск с молба да бъде отменена тръжната сесия на аукционната къща "Гота хев ит", предвидена за сряда. Според нея лотовете били откраднати.
 
Сред тях е писмо на рапъра Тупак Шакур, излагащо причините заради които той възнамерява да скъса с Мадона. То е датирано от месец януари 1995 г., като стартовата му цена беше определена на 100 000 долара. Писмото е било написано в затвора, където Шакур излежавал присъда за сексуално насилие.
 
Защо Тупак оставил Мадона? (СНИМКИ)

През 2015 г. Мадона предизвика фурор, като призна, че е била близка с рапъра преди неговото убийство през 1996 г.
 
Поп звездата успя да извади от търга около 20 лота. Сред тях фигурират нейно долно бельо, четка с нейна коса, чекова книжка, фотографиии както и нейно писмо с нелицеприятни коментари за Шарън Стоун и Уитни Хюстън.
 Предметите са били предложени на аукционната къща от бившата приятелка на Мадона и неин консултант Дарлин Луц. Певицата твърди, че Луц я е излъгала и е взела вещите й без разрешение.
БТА