Как един нигерийски фотограф разкрива света, подарявайки го на хората
Социалните медии продължават да вдъхновяват и мотивират повече хора да пътуват и да посещават нови дестинации. Но това поставя някои предизвикателства пред туристите и агенциите, предава Voice of America (VOA).

Лола Акинмаде Акерстрьом живее в Швеция, но е родена в Нигерия, тя е писател и фотограф на National Geographic. Тя говори за етиката по време на пътешествията по света и работата на фотографите.

Акинмаде споделя, че всичко зависи от историята, която искаш да разкажеш. Понякога имаме нужди от думи, за да опишем мястото, което бихме искали, казва тя. Понякога фотографията може да представи по-силно това, което искаме да опишем.

Лола е от нигерийското племе йоруба. Тя разказва, че в Нигерия има над 250 племена, говорещи на над 500 езика и диалекти. Лола е много чувствителна към темата за културата, защото смята, че трябва да уважаваме идентичността, да сме съпричастни, да признаваме чуждото пространство и да живеем заедно, въпреки различията.

Тя споделя, че емпатията към различните култури е това, което е пътеводната й светлина, затова обича да навлиза в дълбините и различните нюанси на различните култури. За нея е важно да знаем какво ни различава и какво ни обединява, за да съществува приятелство между хората.

Фотографът разказва, че изисква време, за да се развият отношенията, за да се оцени напълно света, около нас. Затова, когато пътува, тя винаги се старае да опознае мястото в културните му дълбочини, предава Voice of America (VOA).
 
Voice of America (VOA)/NOVA