Принц Хари
Принц Хари / Gulliver/Getty Images
Херцогът на Съсекс принц Хари направи първата си публична изява след окончателното споразумение, че той и съпругата му Меган се оттеглят като висши членове на кралското семейство, пише „HELLO!”.
 

Тридесет и пет годишният принц Хари, който е шести поред в наследяването на престола, бе в Единбург, за да участва в лансиране на система за оценяване на ефекта от пътуванията със самолет и туристическия престой върху околната среда

Той основа коалиция заедно с големи марки, като Booking.com, Skyscanner, Tripadvisor, Trip.com и Visa миналата година.
 

Хари беше в изключително добро настроение, когато пристигна в Международния конферентен център и по нищо не личеше, че има някакви проблеми в кралския двор.
 

Внукът на британската кралица принц Хари и съпругата му ще загубят всичките си кралски привилегии на 31 март.

По-специално те вече няма да бъдат наричани Негово и Нейно кралско височество, да изпълняват представителни функции на членове на кралското семейство и да получават средства от хазната.
 

Принц Хари, шестият по линията на трона, и съпругата му обявиха на 8 януари, че възнамеряват да се откажат от статута на висши членове на кралското семейство и да си осигурят финансова независимост.

На 18 януари Бъкингамският дворец обяви, че двойката вече няма да може да представлява кралица Елизабет II в официални пътувания и да изпълнява други церемониални задължения.

Принц Хари ще бъде лишен и от почетните си военни звания, по-специално от титлата капитан на Кралската морска пехота, която през 2017 г. му бе прехвърлена от дядо му - херцога на Единбург, Филип.
 

Въпреки това, херцогът и херцогинята на Съсекс (и тази титла ще бъде запазена от тях) ще трябва да участват в някои събития във Великобритания до 31 март като висши членове на кралското семейство.

Беше потвърдено участието на Маркъл в събития, посветени на отбелязването на Международния ден на жената на 8 март, както посещението на двойката в Уестминстърското абатство на 9 март.