Разкривайки сексуалните тайни на европейките, проучване установи, че дамите в Белгия са отличнички по оргазъм
Разкривайки сексуалните тайни на европейките, проучване установи, че дамите в Белгия са отличнички по оргазъм / ThinkStock/Getty Images
Разкривайки сексуалните тайни на европейките, проучване установи, че дамите в Белгия са отличнички по оргазъм, пише в. "Дейли стар".

Допитването е осъществено от сайта за извънбрачни връзки Виктория Милан и е обхванало над 8300 жени от 20 европейски страни. Резултатите показват, че шампионките в областта на оргазмите, белгийките, достигат до кулминацията в секса средно 13,86 пъти седмично. Следват ги французойките (11,34 пъти) и ирландките (10,64 пъти).

Разкриха кога жените се радват на най-добър секс

В Топ 10 на отличничките по оргазъм намират място още британките (9,89), испанките (9,73), холандките (9,31), норвежките (9,17), шведките (8,82), италианките (8,26) и гъркините (7,84).

На незавидното 20-о място с най-ниско либидо и едва 4,48 оргазма седмично се класират финландките.

Ново откритие: Кога жените искат най-много секс

"Всички знаем, че са необходими малко повече време, усилия и интерес, за да разберем какво точно кара жената да получи оргазъм. Настоящото допитване показва, че дамите стават все по-уверени в това да изразяват гласно какво искат, за да достигнат кулминацията в секса. Задоволителният полов живот е от полза за физическото и психическото здраве и прави всекидневието толкова по-приятно", казват авторите на проучването. 

Още за секса и удоволствието:

Колко минути продължава добрият секс?


Вижте колко време отделят жените по света за "сексуални номера"

Какво означава "О, татенце!" по време на секс

Как сексоложка опитва да върне славата на мисионерската поза?

Разгадаха тайната на женския оргазъм
БТА